yksityislaina

Yksityislaina – Mikä se on ja mistä se kannattaa ottaa?

Yksityislaina on muutamista kymmenistä euroista muutamiin tuhansiin euroihin asti yltävä yksityishenkilölle myönnettävä rahoitusväline, johon voidaan katsoa kuuluvan sekä pikavipit että kulutusluotot. Yksityislainat ovat kasvattaneet suosiotaan vuosi vuodelta.

Risicum.fi – 1000-4000€ kulutusluotot
Vippi.fi – 50-1000€
OK Money – 50-1000€
PikaVippi.fi – 50-2500€

Me emme kuitenkaan suosittele ottamaan yksityislainaa kuin vasta todelliseen tarpeeseen erittäin tarkan harkinnan jälkeen. Lainojen suosion salaisuus lienee kuitenkin siinä, että ne ovat näennäisen helppoja ottaa ja niitä myönnetään lähes kaikille joiden luottotiedot ovat kunnossa. Yksityislainojen suosion nousuun on varmasti useita yhteiskunnallisiakin syitä, kuten elinolosuhteiden muuttuminen ja yleisen taloudellisen tilanteen kehittyminen.

Kulutusluotto on iso yksityislaina

Kulutusluotot ovat yksityislainoista suurimpia. Tavallisesti kulutusluotoksi määritellään noin 500 – 10 000 euron suuruiset lainat, jotka voivat periaatteessa olla vakuudellisia tai vakuudettomia. Perinteisesti kulutusluotot ovat kuitenkin tarkemmin ottaen noin 1000-4000 euron suuruisia vakuudettomia kokonaisuuksia.

Tavallisesti tämän kokoluokan yksityislainoja otetaan auton hankintaan, remontteihin, matkailun rahoittamiseen ja yllättäviin keskivertoa kalliimpiin hankintoihin. Kulutusluotot ovatkin todellisella vuosikorolla hankittuna selvästi edullisempia kuin pikavipit. On myös äärettömän fiksua ottaa oikein sovitettu yksityislaina kerran, kuin useita pieniä pikavippejä.

Yleistä kulutusluotoista:

  • Noin 500-4000 euron suuruisia vakuudettomia lainoja.
  • Mahdollisuus myös 10 000 euron kulutusluottoihin.
  • Ikäraja tavallisesti 24-vuotta. Kuitenkin lähes aina korkeampi kuin pikavipeissä.
  • Maksuaikaa 90 päivää – useita vuosia.

Pikavipit ovat pieniä yksityislainoja

Pikavipit ovat vastaavasti noin 50-500 euron suuruisia vakuudettomia lainoja. Niitä voidaan Suomen lain mukaan myöntää kello 7-23 välisenä aikana.

Yleistä pikavipeistä:

  • Laina-aika noin 7-30 päivää
  • Suuruusluokaltaan 50-500 euroa
  • Myönnetään ilman vakuuksia

Mistä ottaa?

Yksityislainoja myöntävät useat pienrahoitusyhtiöt. Nämä yhtiöt tarkistavat aina hakijan luottotiedot ennen yksityislainan myöntämistä. Mikäli täytät vaatimukset muuten ja luottotietosi ovat kunnossa, lainahakemuksesi hyväksytään ja saat rahat tilillesi 30 minuutissa – parissa päivässä. Suurempien lainojen saanti hankaloituu, jos hakijalla ei ole kuukausituloja tai ne ovat erittäin pienet. Kannattaa katsoa myös pikalaina vertailu.

Leave a Comment: