pikavippi pitkällä maksuajalla

Pikavippi Pitkällä Maksuajalla 2017

Se mikä on optimaalinen maksuaika pikavipillä johtuu monesta seikasta. Tämän takia ei voida suoraan antaa ohjeita jotka pätisivät kaikille siitä, kuinka pitkä maksuaika vipeillä pitäisi olla.

Tähän artikkeliin olemme keränneet listan paikoista, joista on mahdollista saada pikavippi pitkällä maksuajalla. Lisäksi loppuun olemme kertoneet hieman ohjeita siitä, kuinka selvittää, mikä maksuaikataulu on omalla kohdalla se paras.

Mutta sitä ennen, tässä lista parhaista pikavipeistä, joissa maksuaikaa riittää.​

Pikavippi Pitkällä maksuajalla - Järkevää vai ei

Lähes jokainen suomalainen aikuinen kyllä tietää, että mitä nopeammin lainan maksaa takaisin, sitä parempi se on. Tämä ohje pätee erityisesti pikavippeihin, sillä niissä korot ja kustannukset ovat korkeita, jolloin pitkä maksuaika tekee niiden kokonaiskustannukseen myös suuremman eron kuin edullisissa lainoissa. Kun pikavippien todelliset vuosikorot voivat olla yli 100 %, on maksuajalla suuri vaikutus lainan kustannuksiin.

Siltikin se liian lyhyeksi valittu maksuaika on yleensä pahempi ongelma kuin liian antelias aika. Jos pitäisi valita kahdesta vaihtoehdosta, liian suuresta kustannuksesta tai kyvyttömyydestä maksaa lainaa takaisin sovitussa ajassa, valitsisin aina tuon ensimmäisen. Jos kuukausieriä ei maksa sovitussa ajassa, tuo se lähes aina pahemmat ongelmat kuin ne hieman ylimääräiset kulut.

Ja monesti erilaisten rangaistusmaksujen yms. takia tuo maksujen myöhästyminen nostaa myös ne kokonaiskustannukset korkeammaksi kuin mitä olisi tullut liian pitkällä maksuajalla.

Tämän takia maksuaikaa miettiessä kannattaakin olla varovainen. Hyvä nyrkkisääntö asian pohtimiseen on ensin laskea, paljonko rahaa jää käteen kuukaudessa lainan maksamiseen? Voitko maksaa takaisin 300€, 1200€ tai 50€ kuukaudessa?

Kun tämä summa on tiedossa, kannattaa jättää siihen myös marginaalia muihin yllättäviin menoihin ja yllätyksiin. Jos esimerkiksi voisit arviosi mukaan maksaa takaisin 200 € kuussa, ei kuitenkaan kannata ottaa pikalainaa jossa kuukausierä on tasan 200 euroa. Sen sijaan kannattaa jättää hieman varaa yllätyksiin, ja ehkä sopiva kuukausi erä olisi vaikka 150 € tai jopa vain 100€.

Yleensä voit myös hieman arvioida, kuinka todennäköistä on yllättävien menojen tuleminen. Onko autosi vanha, jolloin on mahdollista että sen korjaamiseen menee rahaa, vai onko se tuliterä. Onko sinulla häitä tulossa, tai mahdollisia muita kalliimpia juhlia? Onko pesukoneessa ollut jotain ongelmia, jotka voisivat viitata tarpeeseen hankkia uusia lähiaikoina?​

Mitä enemmän epävarmuustekijöitä sinulla on, sitä alemmaksi kuukausierät kannattaa laskea, ja sitä enemmän marginaalia kannattaa jättää todellisen maksun ja teoreettisen maksukykysi väliin.

Jos tuntuu että et löydä paikkoja jotka antaisivat tarpeeksi suurta lainaa tarpeeksi alhaisella kuukausierällä, kannattaa etsiä listaltamme firmoja, jotka tarjoavat todella pitkää maksuaikaa. Kuukausierän suuruuteen vaikuttavat nimittäin 3 eri seikkaa:​ lainattu summa, laina-ajan pituus sekä lainan kustannukset.

Näitä seikkoja vaihtelemalla voit saada haluamasi kuukausierän, uhraamalla joitakin näistä 3 tekijästä saavuttaaksesi ne muut.​

Leave a Comment: