pikavippi 24h

Pikavippi 24h

Eräs merkittävimmistä muutoksista pikavippien antamiseen vuoden 2013 lainsäädännöllä oli juuri yöllä koskevaan lainan antamiseen. Laki nimittäin kieltää nykyään lainojen ja pikavippien maksamisen tileille yöaikaan, tai tarkemmin ottaen klo 23 - 7 välisenä aikana.

Tämä siis tarkoittaa sitä, että perinteistä pikavippiä tai pikalainaa on mahdoton saada tilille yöllä, vaan sitä tarvitsee odottaa ainakin seuraavaan aamuun. Suuri osa firmoista kuitenkin laittaa rahat liikkelle heti kun se on sallitua, joten ne ovat myös tililläsi jo melkein heti kello 7:00 aamulla, jos olet lainaa hakenut yön aikana.

Lainahakemuksia saa nimittäin vieläkin ottaa vastaan ja käsitellä koska tahansa. Tämän takia lähes jokainen firma niitä käsitteleekin 24h vuorokaudessa, varsinkin kun se on mahdollista nykyään tehdä koneellisesti monissa firmoissa.

Tarkoittaako tämä sitten sitä, että lainaa ei voi mitenkään saada yöllä? Ei tarkoita, koska siihen on keinonsa.

Pikavippi 24h ei mahdollista - Mikä sitten on?​

Se voiko seuraavaa seikkaa kutsua porsaanreiäksi vai ei riippuu näkökulmasta, mutta on kuitenkin olemassa keinoja nostaa rahaa tilille myös yöllä.

Pikavippien tai lainojen avulla se ei ole mahdollista, mutta jos kyseessä on luottotili tai muunlainen luotto, asia on hyvin eri. Nimittäin laki sallii vieläkin luottojen käytön yölläkin, ja totta puhuen tätä on melkein mahdoton jatkossakaan kieltää. Jos luottoja ei saisi maksaa tai käyttää öisin, tarkoittaisi se myös sitä, että luottokortit eivät toimisi yöaikaan. Ja tätä on melko mahdoton kuvitella käyvän toteen.

Tämä säädön onkin mitä todennäköisemmin jätetty voimaan juuri luottokorttien takia. Onneksi sen ansiosta myön muunlaisi luottoja, kuten kulutusluottoja tai joustoluottoja voi monista firmoista nostaa 24h päivässä, aivan kellon ympäri.

Helpointa tämä on jos omaat jo avoinna olevan luottotilin jossakin firmassa. Tällöin voit tehdä nostoja koska tahansa monesti jopa tekstarilla tai ainakin helposti netistä. Tällöin et myöskään tarvitse uusia hakemuksia, jotka pitäisi ensin käsitellä.

Monissa firmoissa on kuitenkin nykyään mahdollista avata luottotili myös yöllä, ja tehdä ensimmäinen nosto lähes saman tien. Suuri osa firmoista antaa mahdollisuuden tehdä ensimmäinen nosto yölläkin, mutta osa saattaa tätä rajoittaa, peläten lainsäädännölisiä ongelmia. Niitä ei kuitenkaan vielä ole noussut, ja on vaikea nähdä niitä ainakaan ihan heti tulevan, sillä se voisi olla lainteknisesti monimutkainen selvittely. En kuitenkaan ole asianajaja tai lakiekspertti, joten kaippa kaikki olisi mahdollista.

Pointtina kuitenkin on, että pikavippi 24h on mahdotonta saada, mutta luottoa voi vielä 2017 nostella monesti aivan vapaasti käyttöönsä myös yöllä. Nämä luotot ovatkin niitä ainoita tapoja tehdä nostoja tilille, ja saada rahaa käyttöönsä yöllä. Vippien avulla se ei onnistu.​

Leave a Comment: