pikavippi 24h

Pikavippi 24h – Mistä lainaa yöaikaan?

Pikavippiä on mahdollista hakea yöllä tai 24h eli ympäri vuorokauden. Luottohakemuksen voi täyttää ja luottopäätöksen voi saada ympäri vuorokauden, mutta vuoden 2009 lainmuutoksen johdosta, maksusuorituksia tehdään aamuseitsemästä eli 07:00 lähtien. Sivuiltamme löydät listan pikavippiyrityksistä, joita vertailemalla voit löytää itsellesi sopivan pikavippivaihtoehdon. Suosittelemme vertailemaan eri luotonantajien hinnastoja (korko ja käsittely- ja muut kulut), sillä luotonantajien määrä on lisääntynyt. Pikalainaa ei siis siirretä tilille yöllä, mutta pienlainaa voi hakea kellon ympäri.

Pikavippi 24h - onko mahdollista?

Vuoden 2009 lainmuutos kielsi kello 23:00 jälkeen luottopäätöksen saaneiden pikavippien maksun kello seitsemään asti aamulla. Kello seitsemästä eteenpäin maksusuorituksia siis saa tehdä ja saman pankin maksusuoritukset siirtyvät välittömästi luotonsaajan tilille, ellei suoritusten siirrossa ole ongelmia. Tätä ennen pikavippejä pystyi saamaan tililleen 24h tai yöllä mihin aikaan tahansa ilman rajoituksia. Lainmuutos tuli voimaan vuoden 2009 lokakuusta noin kolmen kuukauden kuluttua eli vuodenvaihteessa. Lainmuutoksella myös estettiin luoton siirtäminen omalle tilille käyttämällä toisen ihmisen henkilötietoja (tunnistautumista) tai matkapuhelinta (esimerkiksi tekstiviestiä).

Pääsääntöisesti lainanantajat tekevät siirron aamulla sellaiselta tililtä, joka vastaa vastaanottajan pankkitiliä, jotta suoritus kirjautuu tilille lyhyessä ajassa. Muutoin pankkien väliset tilisiirrot ilman pikamaksua, vaativat vähintään yhden pankkipäivän maksupäivän ja kirjauspäivän välissä. Esimerkkinä tästä Nordean ja Osuuspankin väliset tilisiirrot vievät kaksi pankkipäivää maksupäivästä. Tähän pikavippiyritykset ovat varautuneet juuri käyttämällä samaa pankkia lainan maksuun kuin missä on vastaanottajan tili.

Pankkitunnuksia tai verkkopankkitunnuksia voi tarvita pikavipin hakuun ensimmäisellä hakukerralla tunnistautumisen vahvistamiskeinona. Pikavipin tai pienlainan hakuun tämä on vakiintunut käytäntö. Verkkopankkitunnuksilla tai pankkitunnuksilla tunnistautuminen on esimerkiksi Kuluttajasuojalaissa asetettu vaihtoehdoksi pakollisena vahvana tunnistutumismuotona. Pikavipit pankkitunnuksilla kirjautumisella voi riittää ensimmäisellä kerralla palvelussa, jonka jälkeen riittää normaali käyttäjätunnus ja salasana kirjautumisena ja pienlainan hakuun samalta palveluntarjoajalta.

Lainaa voi näin hakea verkkopankkitunnuksilla lähes kaikkien palveluntarjoajien verkkopalveluissa, koska siitä on tullut vallitseva käytäntö. Puhelimella pikavipin haku voi olla hyvin harvinainen muoto ellei kokonaan jo poistunut. Puhelimella tunnistautuminen on myös hankalampaa, perinteinen tunnistautuminen olisi paperilla ja kirjeiden lähettämisen kautta myös mahdollista, mutta ei enää nykypäivää.Vipit tai lainaa pankkitunnuksilla kirjautuessa ei palveluntarjoaja näe tilin tietoja, vaan sitä käytetään ainoastaan kirjautuessa palveluun. Tässäkin tapauksessa kirjautuminen ensimmäisen kerran jälkeen voi jäädä viimeiseksi. On silti suositeltavaa pitää pankkitunnuksia erillään eikä paljastaa sekä käyttäjätunnusta tai koodilistaa kenellekkään.

Leave a Comment: