kulutusluotto opiskelijalle

Kulutusluotto opiskelijalle

Kulutusluotot ovat nostaneet suosiotaan todella nopeasti viime vuosien aikana. Näitä luottoja on nykyään mahdollista saada todella monesta paikasta aina pankista ja netistä jopa luottokortteihin. Luottokortteja voitaisiinkin pitää ehkä tunnetuimpina kulutusluottoina, mutta ei enään todellakaan ainoina.

Opiskelijatkin ovat näistä kiinnostuneet, samalla kun opintotukia on leikattu ja kouluilla on yhä vähemmän varoja. Moni pohtiikin ainakin sisäisesti, mistä kulutusluotto opiskelijalle?​

Ongelma monilla opiskelijoilla on se, että opintojen suorittaminen vaatii rahaa, mutta sitä ei ole kauhean helppo saada. Rahaa tarvitaankin nykyään moniin asioihin, ja kun asiat kuten opiskelijakämpät loppuvat yleensä kesken jo nopeastikkin, voivat opiskelijan kulut olla suuremmat kuin olisi haluttu. Joskus on myös pakko sinnitellä jonkin aikaa vähillä tuloilla, jolloin lainan avulla voidaan päästä tämän pahimman vaiheen yli.

Onneksi nyt alkaen 1.8.2017 on opiskelijoiden mahdollista saada opintolainaa tuplasti enemmän kuin aikaisemmin, eli aina 600€ per tukikuukausi, joka helpottaa opiskelijoiden painetta hankkia kulutusluottoja tai muita pikalainoja. Suurelle osalle tämä opintolaina tuleekin riittämään, ja jos tarvitsee enemmän rahaa kuin se, kannattaa kyllä olla todella varovainen, jotta ei tule sitten velkojen kanssa ongelmia.​

Voiko opiskelija saada kulutusluoton?

Opiskelija on niin laaja termi, että tietenkin opiskelija voi saada kulutusluoton, mutta eivät kaikki opiskelijat. Jos opiskelija on jo töissä, on luoton saaminen paljon helpompaa kuin jos hän elää vain opintotuella.

Helpoin tapa saada lainaa opiskelijana on opintolainan kautta, sillä siinä saa pankeilta lainaa jonka takaajana toimii valtio. Tämän takia lainan korot ja kustannukset ovat paljon alhaisemmat kuin tavallisilla kulutusluotoilla, ja opintolaina kannattaa nostaa käyttöön ennen kuin edes harkitsee mitää netistä saatavia lainoja tai pikavippejä.​

Jos kuitenkin opintolaina on jo kokonaan nostettu, voi kulutusluotto antaa mahdollisuuden hankkia vielä hieman enemmän lainaa. Niiden kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana.

Mistä kulutusluotto opiskelijalle

Jos opiskelija on jo töissä, on kulutusluoton saaaminen selvästi helpompi prosessi. Tällöin niitä voikin saada monista eri firmoista, kunhan lainaa ei tarvitse kauhean paljoa, tai maksuajaksi ottaa tarpeeksi pitkän ajan.

Työttömän opiskelijan kulutusluottomahdollisuudet ovat kuitenkin paljon rajatummat, ja he voivat joutua hieman taistelemaan jos sellaisen haluavat. Tällöin tärkeää on valita firmoja, joissa maksuajan saa tarpeeksi pitkäksi, jotta kuukausierät lainalla olisivat tarpeeksi matalat.

Toinen vaihtoehto on tutkia tarjolla olevia joustoluottoja, joissa on mahdollisuus monissa maksaa lainasta vain korkokulut per kuukausi. Tämä sopii erityisen hyvin opiskelijoille, joilla on kesätöitä tai muita kausittaisia hommia. Tällöin he voivat maksaa lainasta takaisin enemmän töiden aikana, ja sitten vähemmän kun hommia ei ole. Joustavuuden osalta joustoluotot voivat monesti olla paras vaihtoehto opiskelijoille.

Etsit siis joustoluottoa tai kulutusluottoa opiskelijalle, voit aloittaa tarkastelun näistä seuraavista firmoista.​

Leave a Comment: